Vuoden 2023 Taidesuunnistuksessa mukana yli 150 kohdetta – Mistä katalogi?

Huhtikuu 2023

Vuoden 2023 Taidesuunnistus-katalogit tulivat maalsikuun lopussa painosta ja niiden toimittaminen jakelupisteisiin on hyvässä vauhdissa. Voitkin jo nyt noutaa oman Taidesuunnistus-katalogisi jostakin jakelupisteestämme. Listaa päivitetään sitä mukaan kun saamme toimitettua katalogeja uusiin paikkoihin.

Jakelupisteet:

Tampereen taidemuseo

Tampereen taidemuseo
Sara Hildenin taidemuseo
Museokeskus Vapriikki
Kulttuuritalo Laikku
Taidekeskus Mältinranta
Valokuvakeskus Nykyaika
Grafiikanpaja ja Galleria Himmelblau
Galleria Rajatila
Galleria Saskia
Galleria Ronga
Pieni Taidegalleria
Keskus Galleria
Taitokeskus Verkaranta
Taito Shop Tampere
TH-paja
Arteljee
Tampereen Paperi ja Taideväri
Käsityökortteli – Kehräsaaren kauppa
Kulttuuriravintola Telakka
Kahvila Runo
Finlaysonin Terde
Nooran putiikki, Tallipiha
Pappilan Sunday Shop
Oleksia design
Gastropub Nordic
Nokian Taidetalo

Katalogeja on toimitettu myös Tampereen pääkirjasto Metsoon, josta ne ovat matkanneet viikolla 14 Tampereen sivukirjastoihin ja Pirkanmaan kuntien kirjastoihin. Myös moni Taidesuunnistuskohde jakaa katalogeja jo ennen varsinaista suunnistusviikonloppua.

Lista päivitetty 13.4.2023

Ilmoittautuminen kevään 2023 Taidesuunnistukseen on päättynyt

Kohteiden ilmoittautuminen huhtikuiseen Taidesuunnistukseen on nyt päättynyt. Mukaan ilmoittautui yli 140 taiteilijaa tai muuta taidekohdetta eripuolilta Pirkanmaata. Olemme yhteydessä kaikkiin ilmoittautuneisiin viimeistään viikolla 6.

Pirkanmaan Taidesuunnistus järjestetään tänä vuonna 22. ja 23. huhtikuuta. Tämän vuoden kohteet julkaistaan verkkosivullamme helmi-maaliskuun vaihteessa ja paperinen katalogi saadaan painosta ennen pääsiäistä.

Vuoden 2023 Taidesuunnistus jälleen huhtikuussa

Lokakuu 2022

Vuonna 2023 Taidesuunnistus-tapahtuma järjestetään jälleen omalla paikallaan huhtikuussa. Tapahtumaviikonlopuksi on valittu 22. ja 23. huhtikuuta. Jo yhdeksättätoista kertaa järjestettävän tapahtuman kohteiksi ovat tervetulleita pirkanmaalaiset taiteen, käsityön ja muotoilun harjoittajat, taideyhdistykset, galleriat ja näyttelypaikat. Edellytyksenä on, että taiteilija tai taiteilijoita on paikalla kohteessa molempina päivinä tapahtuman ajan kello 11-17. Tapahtuman painopiste on tulevanakin vuonna yksittäisten taiteilijoiden ja heidän työskentelynsä esiin nostamisessa sekä taiteilijoiden ja yleisön välisissä suorissa kontakteissa. Taidesuunnistus haluaa tarjota kävijöille mahdollisuuden nähdä niin sanotusti kulissien taakse mutta samalla myös tarjota tekijöille mahdollisuuden kuulla yleisön kommentteja ja palautetta.

Tulevana keväänä kaikki tapahtuman kohteet listataan paikkakuntien perusteella Taidesuunnistus-katalogiin, jota jaetaan ennen tapahtumaa muun muassa Pirkanmaan kirjastoissa sekä kulttuurikohteissa sekä kuntakohtaisesti Taidesuunnistuksen verkkosivulla. Taidesuunnistukseen osallistuville kohteille tarjotaan katalogista erilaisia näkyvyysvaihtoehtoja ja ennallaan pysynyt osallistumismaksu (35 – 150 €) määräytyy näkyvyyden mukaan. Taidesuunnistus ry:n jäsenyhdistysten (Tampereen Taiteilijaseura ry, Modus ry, Valokuvakeskus Nykyaika ry, Rajataide ry ja Taito Pirkanmaa ry) jäsenet saavat kuvallisista ilmoituksista alennuksen. Osallistumismaksuilla katetaan muun muassa esitteen tekemisestä aiheutuvia kuluja ja tapahtuman käytännön järjestelyjä.

Kohteiden ilmoittatumislomake aukeaa maanantaina 12. joulukuuta Taidesuunnistuksen verkkosivujen ajankohtaista-osioon ja jatkuu aina ensi vuoden tammikuun loppuun. Koska kävijätutkimuksissa toistuu vuosittain toive, että katalogissa olisi enemmän teoskuvia kohteilta, tarjoamme tälläkin kertaa JOULUKUUN AIKANA TEHTYIHIN KUVALLISIIN ILMOITTAUTUMISIIN 10 EURON ALENNUKSEN.

Instagram-kilpailun voittokuvassa suunnistettiin

Kesäkuu 2022

Tänä vuonna taidesuunnistuksen instagram-kilpailun voitti tamperelainen Riikka, jonka kuvassa suunnistus oli otettu kirjaimellisesti osaksi tapahtumaviikonloppua. Kuvan värimaailma ja sijoittelu miellyttivät raatia, mutta tärkeintä oli kuitenkin asenne, jota kuva henki.

Kävijätutkimuksen vastaajista onnetar suosi Vuokko Vilppulasta, Virpiä Vesilahdesta ja Olgaa Tampereelta. Voittajiin on otettu yhteyttä henkilökohtaisesti.

Vuoden 2022 Taidesuunnistuksessa noin 19 000 kohdekäyntiä

Toukokuu 2022

Huhtikuun lopussa järjestetty Taidesuunnistus 2022 -tapahtuma keräsi tänä vuonna yhteensä noin 19 000 kohdevierailua eri puolella Pirkanmaata. Tämä on selkeä parannus vuoden 2020 ja 2021 poikkeusajankohtina järjestetyistä Taidesuunnistus-tapahtumista. Suunnistuskohteet keräsivät tänä vuonna keskimäärin 135 vierasta per kohde. Kohteiden kävijämäärät tapahtumaviikonlopun aikana vaihtelivat merkittävästi muun muassa kohteen sijainnin, paikkakunnan sekä kohteiden oman aktiivisuuden mukaan. Vain muutama kohde joutui perumaan osallistumisensa koronan tai muun sairaustapauksen takia ja tiettävästi viikonlopun kestäneessä tapahtumassa ei ilmaantunut yhtään koronatartuntaa.

Tapahtumaa markkinointiin tänä vuonna muun muassa Tamperelaisessa, Tampereen kaupungin keskusta-alueella abribus-julistekampanjassa sekä koko Pirkanmaan alueelle suunnatulla Facebook-kampanjalla. Lisäksi tapahtumasta tiedotettiin laajasti pirkanmaalaisille tiedotusvälineille ja Taidesuunnistus-katalogia jaettiin Pirkanmaan kirjastojen lisäksi useisiin kymmeniin muihin kulttuuripisteisiin sekä kahviloihin ja ravintoloihin.

Sekä kävijöiltä että kohteilta saatu palaute oli myös pitkälti positiivista. Erityisen paljon kiitosta sai täksi vuodeksi muutettu kohteiden numerointi, joka oli tehty sijainnin eikä aakkosjärjestyksen mukaan. Sekä positiivisen että negatiivisen palutteen myötä suuntaammekin ilolla katseemme jo ensi kevääseen 2023, jolloin jälleen taidesuunnistetaan ympäri Pirkanmaata.

Pieniä muutoksia kohdevalikoimassa

Huhtikuu 2022

Viikonlopun Taidesuunnistuksen kohdevalikoimaan on tullut pieniä muutoksia esimerkiksi sairastapausten johdosta.

41 Pitkänen Päivi, Nansotalo, Tanhuankatu 2, 37100 Nokia – PERUTTU
57 Maasta Ceramics, Päätie 20, 32740 Sastamala – PERUTTU
62 Virtanen Ari, Myllyahde 5, 38220 Sastamala – ENNAKKOTIEDOISTA POIKETEN KOHDE EI OLE ESTEETÖN
76 PikkuPutiikit – Handmade Tampere, Kehräsaari 1, 33200 Tampere – AUKI SUNNUNTAINA 12-16
101 Pajunen Laura, Tahmelan huvila, Uramonkatu 9, 33240 Tampere LAUANTAINA SULJETTU, AUKI SUNNUNTAINA NORMAALISTI

Listaa päivitetään tarpeen tullen koko viikonlopun ajan.

Mistä katalogi?

Huhtikuu 2022

Vuoden 2022 Taidesuunnistus-katalogit ovat tulleet painosta ja niiden toimittaminen jakelupisteisiin on aloitettu. Voitkin jo nyt noutaa oman Taidesuunnistus-katalogisi jostakin jakelupisteestämme. Päivitämme listaa sitä mukaan kun saamme toimitettua katalogeja uusiin paikkoihin.

Jakelupisteet:

Tampereen taidemuseo
Sara Hildenin taidemuseo
Museokeskus Vapriikki
Kulttuuritalo Laikku
Keskus Galleria
Taidekeskus Mältinranta
Galleria Rajatila
Galleria Saskia
Taito Shop
Arteljee
Grafiikanpaja ja Galleria Himmelblau
Kulttuuriravintola Telakka
Gastropub Nordic
Kahvila Runo
Pala Café, Finlayson
Finlaysonin Terde
PikkuPutiikit, Kehräsaari
Kehräsaaren Käsityökauppa
Nooran putiikki, Tallipiha
Voiman kauppa Hämeenkyrö

Lista päivitetty 21.4.2022

Katalogeja on toimitettu myös Tampereen pääkirjasto Metsoon, josta ne viikolla matkaavat Tampereen sivukirjastoihin ja Pirkanmaan kuntien kirjastoihin viikolla 14. Myös moni Taidesuunnistuskohde jakaa katalogeja jo ennen varsinaista suunnistusviikonloppua.

Kannatusjäsenyys

Liity Taidesuunnistuksen kannatusjäseneksi! Autat samalla Ukrainaa

Voit nyt liittyä Taidesuunnistuksen kannatusjäseneksi vuodeksi 2022. Kannatusjäsenyyden vuosimaksu on 18 €. 

Olemme saaneet vuosien saatossa arvokasta tukea lukuisilta kannatusjäseniltämme, jotka ovat omalla panoksellaan olleet mukana edistämässä pirkanmaalaista taide-elämää ja tukeneet samalla Taidesuunnistus-tapahtuman jatkuvuutta ja näkyvyyttä. Tänä vuonna haluamme jakaa saamaamme tukea myös eteen päin ja lähettää tukea sinne, missä sitä eniten tarvitaan. Siksi tulemme lahjoittamaan huhtikuussa puolet vuonna 2022 saamistamme kannatusjäsentuotoista (9 €/jäsen) UNICEFin Ukraina-keräykseen.

Voit ilmoittautua vuoden 2022 kannatusjäseneksi 3.4. saakka. 

 

Kannatusjäseneksi liittyminen

 

Keväällä 2022 Taidesuunnistuksessa on mukana yli 140 kohdetta

Vuonna 2022 Taidesuunnistus järjestetään tutulla paikalla huhtikuun lopussa, tarkat päivämäärät ovat 23. ja 24. päivä. Kohteiden ilmoittautuminen tapahtumaan on päättynyt ja tiedämme nyt, että Taidesuunnistuksen kohteina on tulevana keväänä yli 140 pirkanmaalaista kuvataiteen, valokuvataiteen, käsityötaiteen ja muotoilun harjoittajaa, galleriaa tai näyttelypaikkaa.

Kaikki kohteet löytyvät myöhemmin keväällä sekä painetusta katalogista että verkkosivultamme. Olemme kuunnelleet yleisön palautetta ja tänä vuonna kohteet esitellään katalogissa aakkosjärjestyksen sijaan niiden paikkakunnan ja sijainnin perusteella.

Taidesuunnistusta järjestää Taidesuunnistus ry, yleishyödyllinen yhdistys, jonka jäsenyhdistyksiä ovat Tampereen Taiteilijaseura ry, Modus ry, Valokuvakeskus Nykyaika ry, Rajataide ry ja Taito Pirkanmaa ry. Taidesuunnistus ry:n tarkoitus on taiteen, muotoilun ja käsityön kaupallisten edellytysten edistäminen Pirkanmaalla sekä paikallisen osaamisen esiin nostaminen. Tapahtumaa tukee Tampereen kaupunki.

Vuonna 2022 taidesuunnistetaan jälleen huhtikuussa

Marraskuu 2021

Kahden poikkeusvuoden jälkeen Taidesuunnistus-tapahtuma palaa omalle paikalleen keväälle ja Pirkanmaalla taidesuunnistetaan jälleen 23.–24. huhtikuuta 2022. Jo kahdeksattatoista kertaa järjestettävän tapahtuman kohteiksi ovat tervetulleita pirkanmaalaiset kuvataiteen, käsityön ja muotoilun harjoittajat, samoin kuin ryhmät ja yhteisöt sekä galleriat ja näyttelypaikat. Edellytyksenä on, että taiteilija tai taiteilijoita on paikalla kohteessa molempina päivinä tapahtuman ajan. Tapahtuman painopiste on tulevanakin keväänä yksittäisten taiteilijoiden ja heidän työskentelynsä esiin nostamisessa sekä heidän suorissa kontakteissaan yleisöön ja taiteen ostajiin. Kuluneet kaksi vuotta ovat osoittaneet meille, että tapahtuma on äärimmäisen tärkeä niin tekijöille, yleisölle kuin koko pirkanmaalaiselle kulttuurielämälle. Edelliset kaksi tapahtumaa on myös todistanut, että tapahtuma pystytään toteuttamaan terveysturvallisesti.

Tulevana keväänä kaikki tapahtuman kohteet listataan tuttuun tapaan Taidesuunnistus-katalogiin, jota jaetaan ennen tapahtumaa muun muassa Pirkanmaan kirjastoissa sekä kulttuurikohteissa sekä kuntakohtaisesti Taidesuunnistuksen verkkosivulla. Taidesuunnistukseen osallistuville kohteille tarjotaan katalogista erilaisia näkyvyysvaihtoehtoja ja osallistumismaksu (35 – 150 €) määräytyy näkyvyyden mukaan. Taidesuunnistus ry:n jäsenyhdistysten (Tampereen Taiteilijaseura ry, Modus ry, Valokuvakeskus Nykyaika ry, Rajataide ry ja Taito Pirkanmaa ry) jäsenet saavat kuvallisista ilmoituksista alennuksen. Osallistumismaksut ovat pysyneet edellisvuosien hinnoissa ja niillä katetaan muun muassa esitteen tekemisestä aiheutuvia kuluja, tapahtuman käytännön järjestelyjä sekä tapahtuman markkinointia.

Kohteiden ilmoittatumislomake aukeaa maanantaina 13. joulukuuta Taidesuunnistuksen verkkosivujen ajankohtaista-osioon ja jatkuu ilmoittautumisaika jatkuu aina ensi vuoden tammikuun loppuun. Koska kävijätutkimuksissa toistuu vuosittain toive, että katalogissa olisi enemmän teoskuvia kohteilta, tarjoamme tälläkin kertaa JOULUKUUN AIKANA TEHTYIHIN KUVALLISIIN ILMOITTAUTUMISIIN 10 EURON ALENNUKSEN.