Vuoden 2020 poikkeuksellisesti elokuussa!

Vuoden 2020 Taidesuunnistus-tapahtuma järjestetään vuonna 2020 poikkeuksellisesti loppukesästä, 29. -30. elokuuta. Kohdesivumme ovat päivitetty ja löydättekin kaikki elokuun kohteemme nyt kunnittain Taidekohteet 2020 -alasivulta. Taidesuunnistus-tapahtumassa onkin myös tänä vuonna runsaasi taidekohteita, jotka sijaitsevat eri puolilla Pirkanmaata. Noin 130 taidekohdettamme ovat auki molempina päivinä kello 11-17 ja kaikkiin kohteisiin on ilmainen sisäänpääsy!

Taidesuunnistus-viikonloppuna yleisöllä on mahdollisuus vierailla ateljeissa, työtiloissa, gallerioissa ja muissa näyttelypaikoissa tapaamassa tekijöitä työnsä äärellä. Yleisö voi kysellä, keskustella taiteesta, ostaa teoksia tai vain ihastella paikallista osaamista.

Seuraa kanaviamme kesän aikana. Mikäli koronavirus aiheuttaa muutoksia myös elokuussa, tiedotamme asiasta mahdollisimman nopeasti.

HUOM! Tapahtuma siirrettään – Vuoden 2020 Taidesuunnistuksessa ennätysmäärä kohteita

Koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilan on aiheuttanut suuria muutoksia koko maan kulttuurikentällä ja se on myös vaikuttanut jokakeväisen Taidesuunnistuksen järjestämiseen. Mikäli tilanne sallii, tämän vuoden Taidesuunnistus-tapahtuma järjestetään elokuun lopussa 29. -30. päivä ja toivottavasti silloinkin kohteiden ennätysmäärän kanssa. Tiedotamme asiasta lisää juhannuksen tienoilla eli seuraa kanaviamme.

Taidesuunnistus teki jälleen kävijäennätyksensä

Huhtikuun lopussa järjestetty Taidesuunnistus 2019 -tapahtuma keräsi tänä vuonna yhteensä ennätykselliset, lähes 20 000 kohdevierailua eri puolella Pirkanmaata. Tämä on noin 3000 käyntiä enemmän kuin viime vuonna tehty edellinen ennätys. Ennätys pohjautuu edellisvuosia suurempaan kohdemäärään, sillä tapahtumassa oli tänä keväänä mukana 124 kohdetta eri puolella Pirkanmaata. Suunnistuskohteet keräsivät tänä vuonna keskimäärin siis 163 vierasta per kohde. Kohteiden kävijämäärät tapahtumaviikonlopun aikana vaihtelivat suuresti muun muassa sijainnin sekä kohteiden oman aktiivisuuden mukaan.

Tapahtumaa markkinointiin tänä vuonna muun muassa Tamperelaisessa, Tampereen Tampereen kaupungin keskusta-alueella laajassa abribus-julistekampanjassa sekä koko Pirkanmaan alueelle suunnatulla Facebook-kampanjalla. Lisäksi tapahtumasta tiedotettiin laajasti pirkanmaalaisille tiedotusvälineille ja Taidesuunnistus-katalogia jaettiin Pirkanmaan kirjastojen lisäksi useisiin kymmeniin muihin kulttuuripisteisiin sekä kahviloihin ja ravintoloihin. Tapahtuman 15-vuotisjuhlateema Kasvu kiinnosti kävijöiden ja tekijöiden lisäksi myös paikallista mediaa.

Sekä kävijöiltä että kohteilta saatu palaute oli myös pitkälti positiivista ja sen myötä suuntaammekin ilolla katseemme jo ensi kevääseen, jolloin jälleen taidesuunnistetaan ympäri Pirkanmaata.

Taidesuunnistus on tarjonnut jo 15 vuotta avoimia ovia

Pirkanmaan Taidesuunnistus järjestetään nyt jo viidettätoista kertaa. Ensimmäinen Taidesuunnistus järjestettiin keväällä 2005 kun Pirkanmaan Taidetoimikunta oli saanut inspiraation tapahtumaan länsinaapuristamme Ruotsista. Alusta alkaen tämän mittakaavassaan laajan avoimien ovien -tapahtuman tarkoituksena on ollut toimia taiteen, muotoilun sekä käsi- ja taideteollisuuden yleisten edellytysten edistäjänä ja kehittäjänä Pirkanmaalla.

Tapahtuman tavoite on lisätä ymmärrystä taiteilijan työtä kohtaan avaamalla ateljeita, työtiloja ja näyttelypaikkoja yleisölle. Taidesuunnistuksen avulla onkin onnistuttu madaltamaan kynnystä astua taidetiloihin ja tämä on mahdollistanut suorat kontaktit yleisön ja ammattitaiteilijoiden välille.

Kuluneina vuosina Taidesuunnistuksen vaihtuva teema ja visuaalinen ilme eri sävyineen ovat pyrkineet tarjoamaan uusia lähtökohtia tapahtumaan niin taiteentekijöille kuin kävijöillekin. Vaikka tapahtuma onkin laajentunut alkutekijöistä, on sen henki pysynyt yhteisöllisenä, aitona ja lämminhenkisenä. Taide on ymmärretty tapahtumassa laajasti eikä ainoastaan perinteistä kuvataiteena. Mukana on nähty esimerkiksi taidekäsityötä, lasitaidetta, korutaidetta ja videotaidetta.

Tapahtuman ainutlaatuisuus on huomioitu myös valtakunnallisella tasolla. Vuonna 2014 Suomen Kuvataidejärjestöjen Liitto myönsi Taidesuunnistus ry:lle tunnustuspalkinnon esimerkillisestä toiminnasta nykytaiteen näkyvyyden edistämiseksi. Monelle kävijälle karttojen ja kohdetietojen tutkiminen sekä omien taidereittien suunnittelu tekevätkin tapahtumasta vuosittain mieleenpainuvan. Taidesuunnistus onkin synnyttänyt Pirkanmaalle uusia taiteen kuluttajia ja edesauttanut osaltaan alueellisen kulttuuriperinnön saavutettavuutta ja jatkuvuutta.

Ainutlaatuisia taide-elämyksiä on tarjolla jälleen 27. -28. huhtikuuta, kun 124 taidekohdetta eri puolella Pirkanmaata avaavat ovensa yleisölle. Viikonloppu on tärkeä myös tekijöille, sillä moni heistä kaipaa tapahtuman mahdollistamia vuorovaikutussuhteita yleisön kanssa. Taiteilijat haluavat antaa yleisölle mahdollisuuden nähdä taidettam löytää jotakin uutta ja yllättävää ja tarjota samalla elämyksiä, joista parhaimillaan jää molemmille osapuolille elinikäinen muisto. Suunnistakaa siis rohkeasti tutustumaan tämän kevään kohteisiimme ja nauttikaa keväästä!

Taidesuunnistuksen visuaalinen ilme ja teemat ovat vaihdelleet vuosien saatossa. Mutta perusajatus on pysynyt aina samana. Taidesuunnistus haluaa lisätä ymmärrystä taiteilijan työtä kohtaan ja tuoda tekijät ja yleisön lähemmäksi toisiaan.

Katalogien jakelupisteet

Vuoden 2019 Taidesuunnistus-katalogit ovat tulleet painosta ja niiden toimittaminen jakelupisteisiin on nyt aloitettu. Voit noutaa kevään Taidesuunnistus-katalogin useista jakelupisteistämme. Oheista listaa päivitetään jatkuvasti sitä mukaan kun toimitamme katalogeja uusiin pisteisiin. Katalogeja saa myös monista suunnistuskohteista ja kohteiden toimittamista paikoista jo ennen varsinaista tapahtumaviikonloppua.

Kirjastot

Katalogeja toimitetaan Tampereen pääkirjasto Metson lisäksi Tampereen sivukirjastoihin ja Pirkanmaan kuntien kirjastoihin viikolla 15.

Muut jakelupisteet*

Kulttuuritalo Laikku
Taidekeskus Mältinranta
Sara Hildénin taidemuseo
Museokeskus Vapriikki
Tampereen Taidemuseo
Photographic Centre Nykyaika
Rajataide ry – Galleria Rajatila
Käsityötalo Verkaranta
Taito Shop – Hatanpään valtatie
Grafiikanpaja Himmelblau
Keskus Galleria
Galleria Ronga
Työväenmuseo Werstas

Timotien sosiaali- ja terveysasema
Gastropub Nordic
Gastropub Soho
Gastropub Tuulensuu
Kievari Kahdet Kasvot
Pyynikin Trikoo
Kulttuuritalo Telakka
Kahvila Runo
Vohvelikahvila – Ojakatu
Kaffila
Arteljee
Nooran Putiikki – Tallipiha
Vaatekauppa Seele
Miela Designroom

Lisäksi katalogeja toimitetaan varsinaisella suunnistusviikolla lukuisiin hotelleihin Tampereen keskusta-alueella.

*Listaan päivitetään uusien kohteiden myötä. Lista päivitetty viimeksi 18.4.

Kevään taidesuunnistuksessa on mukana 124 kohdetta

Vuoden 2019 Taidesuunnistus järjestetään 27-28. huhtikuuta eri puolilla Pirkanmaata yhtäaikaisesti.

Kaikki tapahtuman kohteet löytyvät jo nyt Taidesuunnistuksen verkkosivuilta kunnittain. Vuonna 2019 Taidesuunnistuksen kohteita sijaitsee Akaassa, Ikaalisissa, Kangasalla, Mänttä-Vilppulassa, Nokialla, Parkanossa, Pirkkalassa, Sastamalassa, Tampereella, Valkeakoskella, Vesilahdella ja Ylöjärvellä.

 

Kannatusjäsenyys

Liity Taidesuunnistuksen kannatusjäseneksi!

Voit liittyä Taidesuunnistuksen kannatusjäseneksi myös vuonna 2019. Kannatusjäsenyyden vuosimaksu on 18 €. Kannatusjäsenenä saat Taidesuunnistus-katalogin postitettuna suoraan kotiisi hyvissä ajoin ennen tapahtumaa sekä pirkanmaalaisen taiteilijan lahjoittaman taidekortin.

Taidesuunnistuksen kannatusjäsenenä tuet myös tapahtuman jatkuvuutta sekä järjestämistä. Kannatusjäseneksi liitytään täyttämällä oheinen lomake. Otamme teihin tämän jälkeen yhteyttä sähköpostilla muutaman päivän kuluessa.

Kannatusjäseneksi liittyminen

Ilmoittautuminen kevään Taidesuunnistukseen on päättynyt

Ilmoittautuminen vuoden 2019 Taidesuunnistus-tapahtumaan on päättynyt. Tulevana keväänä mukana on noin 120 taidekohdetta Pirkanmaalta, mikä on selkeästi enemmän kuin viime vuonna. Kaikki kohteet julkaistaan Taidesuunnistuksen verkkosivuilla helmi-maaliskuun vaihteessa.

Kohteiden ilmoittautuminen vuoden 2019 Taidesuunnistus-tapahtumaan alkaa 10. joulukuuta

Pirkanmaalla taidesuunnistetaan jälleen 27.–28. huhtikuuta 2019. Tapahtuman kohteiksi  ovat tervetulleita pirkanmaalaiset kuvataiteen, käsityön ja muotoilun harjoittajat, samoin kuin ryhmät ja yhteisöt sekä galleriat ja näyttelypaikat. Edellytyksenä on, että taiteilija tai taiteilijoita on paikalla kohteessa tapahtuman ajan. Vuonna 2019 tarjoamme myös yrityksille vaihtoehdon taiteilijaesittelyyn. Painopiste säilyy kuitenkin yksittäisten taiteilijoiden ja heidän työskentelynsä esiin nostamisessa sekä heidän suorissa kontakteissaan yleisöön ja taiteen ostajiin.

Taidesuunnistus-tapahtuma järjestetään tulevana keväänä jo viidettätoista kertaa. Tapahtuman teemana on Kasvu ja logo on saanut juhlavuoden kunniaksi raikkaan keväisen värityksen. Tapahtuman päivämäärä valittiin niin, ettei se osu päällekkäin esimerkiksi Pääsiäisen tai Supermessujen kanssa.

Kohteet listataan tulevana keväänä tuttuun tapaan Taidesuunnistus-katalogiin, jota jaetaan ennen tapahtumaa muun muassa Pirkanmaan kirjastoissa sekä kulttuurikohteissa. Taidesuunnistukseen osallistuville kohteille tarjotaan katalogista erilaisia näkyvyysvaihtoehtoja ja osallistumismaksu (35 – 150 €) määräytyy näkyvyyden mukaan. Taidesuunnistus ry:n jäsenyhdistysten (Tampereen Taiteilijaseura ry, Modus ry, Valokuvakeskus Nykyaika ry, Rajataide ry ja Taito Pirkanmaa ry) jäsenet saavat kuvallisista ilmoituksista alennuksen. Osallistumismaksut ovat pysyneet edellisvuosien hinnoissa ja niillä katetaan esitteen tekemisestä aiheutuvia kuluja, tapahtuman käytännön järjestelyjä sekä tapahtuman markkinointia. Tapahtuma on nostanut viimevuosina tasaiseen tahtiin kävijämäärää ja satsaamme myös tulevana keväänä siihen, että yhä useampi taiteenystävä löytää tapahtumamme.

Kohteiden ilmoittatumislomake aukeaa maanantaina Taidesuunnistuksen verkkosivujen ajankohtaista-osioon.

Kevään 2019 Taidesuunnistus järjestetään 27. – 28. huhtikuuta

Taidesuunnistus täyttää tulevana keväänä jo 15 vuotta. Huhtikuun 27. – 28. päivä järjestettävän tapahtuman teemana onkin Kasvu ja logo on saanut juhlavuoden kunniaksi raikkaan keväisen värityksen.

Kohteiden ilmoittautuminen tapahtumaan alkaa 10. joulukuuta ja jatkuu tammikuun loppuun saakka.