Katalogien jakelupisteet

Vuoden 2017 Taidesuunnistus-katalogit ovat tulleet painosta ja niiden toimittaminen jakelupisteisiin on aloitettu. Voit noutaa täksi kevääksi uudistuneen Taidesuunnistus-katalogin useista jakelupisteistämme. Katalogin sähköinen versio on luettavissa tästä linkistä.

 

Kirjastot (toimitus kirjastoihin viikolla 14)

Pääkirjasto Metso, Tampere
Hervannan kirjasto ja tietotori
Härmälän kirjasto
Kaukajärven kirjasto
Koilliskeskuksen kirjasto
Koivistonkylän kirjasto
Kämmenniemen kirjasto
Lielahden kirjasto
Messukylän kirjasto
Nekalan kirjasto
Peltolammin kirjasto
Sampolan kirjasto ja tietotori
Terälahden kirjasto
Tesoman kirjasto

Aitoon lainausasema, Pälkäne
Akaan kaupunginkirjasto
Hämeenkyrön kirjasto
Ikaalisten kaupunginkirjasto
Juupajoen pääkirjasto
Kangasalan kirjasto
Lempäälän kirjasto
Mänttä-Vilppulan kirjasto
Nokian pääkirjasto
Oriveden kaupunginkirjasto
Parkanon kaupunginkirjasto
Pirkkalan kirjasto
Punkalaitumen kirjasto
Pälkäneen kirjasto
Ruoveden kunnankirjasto
Sahalahden kirjasto
Sastamalan kaupunginkirjasto
Urjalan kirjasto
Valkeakosken pääkirjasto
Vesilahden pääkirjasto
Virtain kaupunginkirjasto
Ylöjärven pääkirjasto

Muut jakelupisteet*

Photographic Centre Nykyaika
Rajataide ry.
Taidekeskus Mältinranta
Sara Hildénin taidemuseo
Tampereen taidemuseo
Vapriikki
Galleria Saskia
Grafiikanpaja Himmelblau
Gastropub Nordic
Gastropub Praha
Gastropub Tuulensuu
Deli 1909
Kievari Kahdet Kasvot
O’Hara’s Freehouse
Ravintola 931
Kulttuuritalo Telakka
Klubi / Tampere
Cafe & Bakery Mimosa
Tallipihan Kahvila-Café
Kahvila Pikku Peikko
Kahvila Runo
Taito Shop Tampere
Tampereen rautatieaseman tunneli
Tullintorin info
Ahjola
Tammelakeskus, Lähitorin infopiste
Visit Tampere -matkailuneuvonta
Kehysliike Malkki

Katalogeja toimitetaan suunnistusviikolla myös lukuisiin hotelleihin Tampereen keskusta-alueella. Lisäksi niitä on jaossa useissa suunnistuskohteissamme jo ennen tapahtumaa.

*Listaan päivitetään uusien kohteiden myötä. Lista päivitetty viimeksi 19.4.

Kannatusjäsenyys

Liity Taidesuunnistuksen kannatusjäseneksi!

Sinulla on nyt mahdollisuus liittyä Taidesuunnistuksen vuoden 2017 kannatusjäseneksi. Vuosimaksu on 18 € ja sen myötä saat ennen ensi kevään tapahtumaa lahjaksi Taidesuunnistus-katalogin postitettuna suoraan kotiisi sekä uniikin Janne Laineen taidegrafiikkakortin.

Taidesuunnistuksen kannatusjäsenenä tuet tapahtuman jatkuvuutta sekä järjestämistä. Kannatusjäseneksi liitytään täyttämällä oheinen lomake. Otamme teihin tämän jälkeen yhteyttä sähköpostilla.

Kannatusjäseneksi liittyminen

Etunimi*
Sukunimi*
Sähköposti*
Puhelin*
Osoite*
Postinumero*
Toimipaikka*
Muuta

Taidesuunnistukselle uusi logo

Marraskuu 2016

Pirkanmaan Taidesuunnistus ry:n hallitus valitsi uuden logon suunnittelukilpailuumme saapuneiden ehdokkaiden joukosta. Uudeksi Taidesuunnistuksen logoksi valittiin nokialaisen kuvataiteilijan Pia Feinikin ehdotus, jonka moderni muotomaailma ja potentiaaliset värivariaatiot viehättivät muun muassa raatiamme. Feinikin ehdotuksen katsottiin myös pysyvän uskollisena Taidesuunnistuksen perinteiselle musteläiskäpohjalle sen suunnistusaspektia unohtamatta.

Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Taidesuunnistuksen hallitus pyysikin Feinikiä luonnostelemaan suunnittelemastaan logosta sinisävyisen version. Tämä versio nähdään tulevana keväänä Taidesuunnistuksen logona eri kanavillamme. Uusi logo on myös oleellinen osa vielä tämän vuoden puolella tapahtuvaa kotisivu-uudistustamme.

Pia Feinik kertoo innostuneensa Taidesuunnistuksen logokilpailusta heti huomattuaan sen. Hän suunnittelikin oman ehdotuksensa jo kesällä, vaikka kilpailu kestikin aina lokakuun loppuun.

– Halusin suunnitella uudesta logosta paremmin aikaa kestävän, mutta Taidesuunnistuksen aikaisempaa ilmettä kunnioittavan ja samalla tyylikkään, selkeän ja informatiivisen tunnuksen, oivaltavuutta ja leikkisyyttä kuitenkaan unohtamatta.

 

logo2017a

Instagram-kilpailu on ratkennut

Toukokuu 2016

Värimaailma ja uusi taidesukupolvi veivät voiton Taidesuunnistuksen Instagram-kilpailussa!

Huhtikuussa haastoimme kaikki suunnistajat ja kohteet ottamaan kuvia, käyttämään Instagramissa hashtagia ‪#‎taidesuunnistus2016‬ tulevina viikkoina. Lupasimme palkita parhaiten Taidesuunnistus-tapahtuman henkeä ilmentävän kuvan Taidelainaamon 20 euron lahjakortilla.

Taidesuunnistuksen hallituksesta koostuva tuomaristo ihastui allaolevan voittokuvan värimaailmaan sekä tietenkin uuteen taiteeseen tutustuvaan sukupolveen. Onnea vielä kilpailun voittaneelle Iidalle Tampereelle!

instagramvoittaja

Mikä on Taidesuunnistus?

Toukokuu 2016

Taidesuunnistus on koko Pirkanmaan laajuinen taidetapahtuma, joka tarjoaa laajan kattauksen pirkanmaalaista taidetta ihailtavaksi ja ostettavaksi.

Taidesuunnistusta järjestää Taidesuunnistus ry, yleishyödyllinen yhdistys, jonka jäsenyhdistyksiä ovat Tampereen Taiteilijaseura ry, Modus ry, Valokuvakeskus Nykyaika ry, Rajataide ry ja Taito Pirkanmaa ry. Taidesuunnistus ry:n tarkoitus on taiteen, muotoilun ja käsityön kaupallisten edellytysten edistäminen Pirkanmaalla sekä paikallisen osaamisen esiin nostaminen.

Usein kysyttyjä kysymyksiä ja palautetta suunnistuskohteilta

”Monet kävijät ja kohteet haikailivat ensimmäisten vuosien levitystä, jossa infokartta tuli ilmaisjakelun mukana jokaiseen kotiin.”

Ilmaisjakelu maksaa Pirkanmaalla noin 10.000 €, jonka lisäksi painokulut maksaisivat jopa useita kymmeniä tuhansia euroja. Taidesuunnistuksen karttaliite jaettiin Aamulehden tilaajille alkuvuosina, kun rahoitus vielä riitti siihen. Aamulehden liitteelle tulisi jakeluineen hintaa noin 30.000 €, mikä on enemmän kuin koko tapahtuman budjetti vuonna 2016. Tällainen vaihtoehto on siis liian kallis toteutettavaksi ilman mittavaa apurahaa.

Viimeiset kuusi vuotta katalogilla on ollut sama muoto, jonka yleisö on oppinut tunnistamaan. Katalogin painosmäärä on ollut 7.000 kpl, mikä on riittänyt koko vuoden jakeluun. Nykyisenkokoisena se on myös helppo kuljettaa mukana ja se säilyy paremmin kuin sanomalehtipaperille painettu tabloidilehti.

”Olisi hyvä, jos katalogi tulisi painosta paljon aikaisemmin, ja sen saisi jakoon jo viikkoja ennen tapahtumaa.”

Katalogi saatiin painosta tänä vuonna noin kaksi viikkoa ennen tapahtumaa ja verkossa se ilmestyi heti huhtikuun alussa. Tulevia vuosia ajatellen, on tärkeää, että taiteilijat ja kohteet lähettävät katalogiin tulevat materiaalit meille aikataulun puitteissa, jolloin katalogit saadaan painoon aikaisemmin. Pyrimme siis pidentämään jakeluaikaa ensi keväänä yhteistuumin.

”Katalogeja ei näkynyt missään. Missä kaikkialla niitä jaettiin?”

Katalogeja oli jaossa yli kuudessakymmenessä jakelupisteessä Pirkanmaalla, muun muassa kaikissa Pirkanmaan lähi- ja sivukirjastoissa, Tampereen pääkirjastossa Metsossa, lukuisissa kahviloissa, Tampereen hotelleissa, kulttuurikohteissa sekä ruuhkakeskuksien sijoitetuissa esinetelineissä. Lisäksi katalogia annettiin pyynnöstä myös kohteille jaettavaksi parhaaksi näkemiinsä paikkoihin. Taidesuunnistuksen järjestämät jakelupisteet löytyivät Taidesuunnistuksen nettisivuilta.

”Olin hieman pettynyt tapahtuman mainostukseen. Sata euroa on aika iso osallistumismaksu, jolla pitäisi saada kunnon ilmoitus karttoineen Aamulehteen.”

Mainosbudjettimme vaihtelee vuosittain saadun rahoituksen mukaan, mutta käytettävä summa on aina ollut pieni. Tänä vuonna pystyimme mainostamaan hieman edellisvuotta enemmän ja meillä olikin mainokset Aamulehdessä, Aamulehden Moro-liitteessä sekä Tamperelaisessa. Lisäksi pystyimme ostamaan hieman lisänäkyvyyttä sosiaalisessa mediassa, mikä on monien kohteiden mukaan tuonut uusia suunnistajia yleisön joukkoon.

Laajempi mainonta tarkoittaisi valitettavasti korotettuja osallistumismaksuja. Myös kohteiden oma panos ja mainostaminen ovat äärimmäisen tärkeää ja moni on kokenut sen kannattavaksi. Moni teki Taidesuunnistus-viikonlopusta tapahtumakutsuja niin sähköisesti sosiaaliseen mediaan kuin perinteisesti paperillekin naapuruston postilaatikoihin. Oma aktiivisuus kantaa usein hedelmää.

Katalogimme on vuoden voimassa ja sitä jaetaan koko tänä aikana, joten taiteilijoiden näkyvyys ei rajoitu yhteen viikonloppuun. Ja jos viikonlopputapahtuman hintaa vertaa vaikkapa messuosallistumiseen, jossa on vastaavat tavoitteet tunnettuuden ja näkyvyyden lisäämiseksi, osallistumismaksu on vain murto-osan. Suuren yleisötapahtuman järjestäminen on kallista ja aikaa vievää. Koska apurahat ovat epävarmoja ja usein niukkoja, joudutaan osa kustannuksista kattamaan taiteilijoiden osallistumismaksuilla. Taidesuunnistus ry on voittoa tavoittelematon yhdistys eikä se tee toiminnallaan lainkaan voittoa.

”Yksi kävijä kertoi osallistuneensa Taidesuunnistukseen aikaisemminkin, mutta oli vasta nyt huomannut, että kohteita on muuallakin kuin Tampereella. On varmasti loogista, että Tampereen kohteet kerrotaan ensin, mutta toisaalta kaikki tietävät, että Tampereella on kohteita, joten pitäisikö maakuntakohteet mainita ensin? ”

Tampereen kohteet eivät ole katalogissa ennen muita kohteita. Haluamme kohdella kaikkia Pirkanmaan kohteita ja kuntia tasa-arvoisesti, mistä syystä kaikki kohteet ovat listattu aakkosjärjestyksessä.

”Toivoisin, että kaikkien kohteiden verkkosivut linkitettäisiin Taidesuunnistuksen kotisivulle. Useilla kävijöillä ei ole mukanaan katalogia vaan he katsovat listaa ja karttaa älykännyistä, jolloin linkki helpottaisi kohteen valintaa.”

Taidesuunnistuksen kotisivuilla on lueteltu kaikki ilmoittautuneet suunnistuskohteet. Kuvat, samoin kuin linkit kohteiden omille verkkosivuille lisätään kuvallisen taiteilijaesittelyn ottaneille kohteille. Kuvallinen esittely maksaa huomattavasti enemmän kuin pelkkä rivi-ilmoitus ja se takaa paremman näkyvyyden myös netin kanssa suunnistavan yleisön suhteen.

”Tapahtumasta ja sen ilmoittautumisaikarajasta pitäisi ilmoittaa tehokkaammin taiteilijoiden keskuudessa. Esimerkiksi Pyynikin trikoolla oli tänäkin vuonna ”yllättyneitä” taiteilijoita, jotka pitivät ovensa auki, vaikka eivät olleet maksaneet osallistumismaksua.”

Tapahtuman ilmoittautumislomake oli avoinna noin kaksi kuukautta ja siitä ilmoitettiin muun muassa verkkosivuillamme, sosiaalisessa mediassa, jäsenyhdistystemme kautta sekä sähköpostilla edellisvuosien osallistujille.

Taidesuunnistuksen edullisin osallistumismaksu, rivi-ilmoitus maksaa vain 33 euroa ja kaikki voitot käytetään tapahtuman hyväksi. Meistä onkin jokseenkin moraalitonta, että Pirkanmaalta löytyy taiteilijoita, jotka säästävät muiden yhteisestä hyvästä.

”Taidesuunnistus-nimi voi johtaa hieman harhaan ja moni pitää sitä jonain suunnistusjuttuna. Pitäisikö tuoda enemmän esille, että kyseessä on myyntinäyttely, jossa on mahdollista tavata itse taiteilijoita?”

Taidesuunnistus-nimi on ollut käytössä jo reilusti yli kymmenen vuotta ja se tunnetaan Pirkanmaalla hyvin. Karttojen ja kohdetietojen tutkiminen sekä reittisuunnittelu tekevät tapahtumasta mieleenpainuvan. Taidesuunnistuksen henki on yhteisöllinen, orgaaninen ja rajaton. Taide on ymmärretty tapahtumassa laajasti, ei ainoastaan kuvataiteena.  Läheskään kaikilla kohteilla ei ole myytäviä teoksia. Mukana on performanssia, ympäristöteoksia ja videotaidetta, joita ei voi myydä samaan tapaan kuin vaikkapa maalauksia, grafiikkaa tai käsitöitä. Kaikki Taidesuunnistuksen näyttelytkään eivät ole myyntinäyttelyitä. Vaikka tavoitteemme on taiteen, muotoilun ja käsityön kaupallisten edellytysten edistäminen Pirkanmaalla, se ei tarkoita myyntiin keskittymistä. Paikallisen osaamisen esiin nostaminen on meille tärkeintä.

Mitä ovat taideretket?

Taideretket ovat mielenkiintoinen ja helppo tapa tutustua pirkanmaalaiseen taiteeseen! Taideretket vievät vierailijan sinne, minne normaalisti taiteen ystäväkään ei pääse – taiteilijan työhuoneeseen.

Retket soveltuvat erinomaisesti yritysten virkistyspäivän ohjelmaksi, tyky- toiminnaksi sekä kohottamaan työpaikan yhteishenkeä. Retket sopivat myös seminaarin tai kokousten oheisohjelmaksi ja harrastuspiireille tai -kerhoille ohjelmaksi. Toki järjestämme taideretkiä kaikille halukkaille – vaikka kaveriporukalle.

Retkemme sisältävät kuljetuksen vierailukohteisiin sekä opastuksen, joten ryhmänvetäjänkään ei tarvitse sopivan ohjelman valittuaan muuta kuin nauttia retkestä.

Olemme valinneet joukon pirkanmaalaisia taiteilijoita, joiden työhuoneille räätälöimme mielenkiintoisia retkiä. Kaikissa kohteissa taiteilija tai kädentaitaja on henkilökohtaisesti kertomassa käyttämistään työmenetelmistä, teoksistaan sekä ajatuksista, joista teokset tai esineet ovat syntyneet. Retkiin on mahdollista liittää toiveidenne mukaan kahvitus, ruokailu, kokous, oheisohjelmaa, työpajoja, keskustelua tai vaikka pidempiä luentoja kiinnostavista aiheista.

Lisätietoja:

tuottaja@taidesuunnistus.net