Taidesuunnistuksessa lähes 15. 000 vierailua kohteisiin

LEHDISTÖTIEDOTE

Tiedotusvälineille 8.6.2016

Vapaa heti julkaistavaksi

 

Taidesuunnistuksessa lähes 15. 000 vierailua kohteisiin

Huhtikuun lopussa järjestetty Taidesuunnistus 2016 -tapahtuma keräsi odotetusti lähes 15. 000 vierailua kohteisiimme. Luku on vain muutamaa sataa pienempi kuin viime vuonna, mutta toisaalta myös kohteita oli tänä vuonna kymmenkunta vähemmän kuin viime vuonna. Tänä vuonna 105 suunnistuskohdettamme saivat keskimäärin 142 vierasta työhuoneelleen, mikä on Taidesuunnistuksen uusi ennätys. Kohteiden kävijämäärät vaihtelivat paljon muun muassa sijainnin ja kohteiden oman aktiivisuuden mukaan.

Kohteidemme yhteinen teosmyynti oli tänä vuonna reilu 46. 000 euroa. Vaikka vallitseva taloudellinen tilanne näkyykin myös taidehankintoihin laitettavissa summissa ja tulos jää kauaksi kahden vuoden takaisen juhlavuoden ennätysluvuista, oli tämänvuotinen summa Taidesuunnistuksen historian kolmanneksi paras. Keskimäärin kohteemme myivätkin taidetta noin 440 eurolla.Tässäkin tuloksessa luvut vaihtelivat kohteittain paljon riippuen taiteenlajista ja myytävän tuotteen määrästä. Tapahtumassa on mukana myös paljon kohteita, jotka eivät voi myydä teoksiaan samaan tapaan kuin vaikkapa maalauksia, grafiikkaa tai käsitöitä. Kaikki Taidesuunnistuksen näyttelyt eivät siis olekaan myyntinäyttelyitä ja monelle Taidesuunnistus toimiikin eräänlaisena promootiotapahtumana.

 

kvijmr_yhteens

 

kvijmr_per_kohde

 

myynti

 

 

Taiteen monet kasvot

LEHDISTÖTIEDOTE

Tiedotusvälineille 11.4.2016

Vapaa heti julkaistavaksi

Taidesuunnistus ry

Pirkanmaan Taidesuunnistus ry:n tavoite on lisätä ymmärrystä taiteilijan työtä kohtaan avaamalla ateljeita, työtiloja ja näyttelypaikkoja yleisölle ja mahdollistaa näin samalla suorat kontaktit yleisön ja taiteilijoiden välillä. Kynnys astua taidetiloihin on näin osaltaan madaltunut merkittävästi. Taidesuunnistus on synnyttänyt uusia taiteen kuluttajia ja vahvistanut jo olemassa olevia yleisö-taiteilija -suhteita.

Taidesuunnistus ry on yleishyödyllinen yhdistys, jonka jäsenyhdistyksiä ovat Tampereen Taiteilijaseura ry, Modus ry, Valokuvakeskus Nykyaika ry, Rajataide ry ja Taito Pirkanmaa ry.

Pirkanmaan Taidesuunnistus 2016

Taidesuunnistus järjestetään tänä vuonna jo 12. kerran. Tapahtuman aikana 23.–24. huhtikuuta, kello 11–17, yleisö pääsee vierailemaan pirkanmaalaisten taiteilijoiden, kädentaitajien ja muotoilijoiden työtiloissa sekä ateljeissa, gallerioissa ja näyttelypaikoissa maksutta.

Taidesuunnistus 2016 -tapahtuman teema on ”Taiteen monet kasvot” ja tutustumiskohteita on ympäri Pirkanmaata reilu 100 kappaletta. Teemalla haluamme juhlistaa paikallisen taiteen moninaisuutta sekä ennen kaikkea sen moniosaavaa ja laaja-alaista tekijäkuntaa.

Tampere ja maakunnat: Akaa, Hämeenkyrö, Ikaalinen, Kangasala, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Parkano, Pirkkala, Pälkäne, Sastamala, Valkeakoski, Vesilahti ja Ylöjärvi

 

Lisätietoja:

Kaisa Iivonen

puh. 045 609 9501

tuottaja@taidesuunnistus.net

www.taidesuunnistus.net

Taidesuunnistus ry

c/o Modus ry

Näsilinnankatu 22 A 34 (6.krs)

33210 Tampere

 

 

 

 

SKjL:n tunnustuspalkinto

Tiedotusvälineille 24.4.2014

Vapaa heti julkaistavaksi

SKjL:N TUNNUSTUSPALKINTO TAIDESUUNNISTUS RY:LLE

 

Suomen Kuvataidejärjestöjen Liitto ry (SKjL) perustettiin vuonna 1938 ajamaan taiteilijoiden asiaa tasoittamalla eroja eri puolilla maata asuvien taiteilijoiden toimeentulossa ja työskentelyedellytyksissä sekä taiteen saavutettavuudessa.

Suomen Kuvataidejärjestöjen Liitto jakaa vuosittain tunnustuspalkinnon yhteisölle tai henkilölle, joka on toiminnallaan merkittävästi edistänyt kuvataiteen asiaa. Tunnustuspalkintoa on jaettu vuodesta 1993 lähtien.

SKjL on päättänyt myöntää tunnustuspalkinnon Taidesuunnistus ry:lle, joka on toiminut esimerkillisesti nykytaiteen näkyvyyden edistämiseksi järjestämällä Pirkanmaan Taidesuunnistus-tapahtumaa. Pirkanmaan Taidesuunnistusta on järjestetty vuodesta 2004 alkaen Tampereella ja sen ympäryskunnissa. Tapahtuma on laajentunut vuosi vuodelta erityisesti keskuspaikka Tampereen ympäristöön.

Pirkanmaan Taidesuunnistus on lisännyt ymmärrystä taiteilijan työtä kohtaan avaamalla ateljeita, työtiloja ja näyttelypaikkoja sekä mahdollistamalla samalla suorat kontaktit yleisön ja taiteilijoiden välillä. Kynnys astua taidetilaan on näin osaltaan madaltunut. Taidesuunnistus on synnyttänyt uusia taiteen kuluttajia ja vahvistanut jo olemassa olevia yleisö-taiteilija –suhteita.

Taidesuunnistus ry:lle luovutettiin 24.4.2014 Taidekeskus Mältinrannassa Tampereella SKjL:n tunnustuspalkintona kuvanveistäjä Raimo Heinon Suomen Kuvataidejärjestöjen Liitolle suunnittelema Taisto Ahtola –mitali.

Suomen Kuvataidejärjestöjen Liitto onnittelee 10-vuotiasta Pirkanmaan Taidesuunnistusta tunnustuspalkintonsa myötä. Toivomme, että tämä kannustaa myös muita sekä paikallisen että valtakunnallisen kuvataidekentän toimijoita vastaaviin taidetekoihin.

SKjL mitali
Suomen Kuvataidejärjestöjen Liitto ry
Mannerheimintie 19 b, 00250 Helsinki, Puh. 09-8364 9961, e-mail: skjl@artists.fi, www.skjl.fi